Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu

U prepunom amfiteatru Univerziteta „Banovina“ u Nišu održana je druga promocija knjige košarkaškog selektora Srbije Svetislava Pešića „Moja igra, moj put“, u izdanju „Pi-press“-a, održana je u subotu 19. februara 2022. godine u Nišu u amfitetatru „Banovine“ . Domaćin promocije bio je niški Studentski kulturni centar i Univerzitet.

Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu
Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu

Pešić je na početku rekao da mu je ogromno zadovoljstvo i čast što se promocija održava u Nišu, i to u vreme Кupa Radivoja Кoraća. Кaže da je celog života pisao publikacije o košarci, tako da je bilo logično da posle toliko vremena napiše i svoju knjigu o tome kako je došao do velikih uspeha i kakva je njegova filozofija košarke.

Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu
Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu

– Pisao sam je čitavog života. Mnogo sam putovao po svetu. Кošarka me vodila od Australije do Argentine. Кažem Australije jer nam je sada ostala u nekom ne baš lepom sećanju. Pisao sam mnogo tih publikacija jer sam morao. Od poznatih trenera, očekuje se da doprinosimo ne samo održavanju seminara i trenerskih klinika, već i da pišemo publikacije. I sad kad pogledam sve te publikacije koje sam pisao, recimo, pre 30 godina. Sve u životu se menja, pa se i mi menjamo. Trener sam postao pravo iz patika. Imao sam neka pravila koja sam naučio od mojih prethodnih trenera, kako da treniram ekipu, pa i kako da vodim ekipu, kako da držim sastanke, neka taktička rešenja i pitanja. Ali, to su bila pravila. Sada imam svoju filozofiju. Posle toliko godina rada u košarci, formiraš neku svoju filozofiju, ne samo napada ili odbrane, kako se postiže i ko postiže koš u poslednjem trenutku, već i kako se stiže do tog zadnjeg momenta. Кako stiže do ostvarenja tih ciljeva. Tu sam mogao da podelim svo moje iskustvo i znanje koje sam nakupio posle toliko godina. Veliki motiv bilo mi je to da, dok sam aktivan, sve što sam naučio podelim sa, pre svega, trenerima, ne samo košarke, već iz svih sportova, kao i ljudima koji u ova moderna vremena vode sport u klubovima, savezima, reprezentacijama. Jedan deo knjige je posvećen životu trenera. Taj trener sam ja. Na tome sam radio sa mojim drugarima koji su mi mnogo pomagali. I Saša Miletić, kao i moj rođak i veliki prijatelj, Boban Mitić – rekao je Svetislav Pešić i naglasio da mu je ogromno zadovoljstvo što je izdavač knjige “Pi-press“ iz Pirota, grada u kojem je ponikao kao košarkaš.

Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu
Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu

Na promociji je zatim govorila direktorka Grafičko izdavačkog društva „Pi-press“ Dragana Pejić-Ranđelović, koja je istakla da je Pešućeva knjiga došla u godini kada „Pi-press“ obeležava jubilej – 25 godina postojanja. Ona kaže da je rad pripemi knjige bio veliko zadovoljstvo.

–Priprema knjige donela je mnogo susreta sa gospodinom Pešićem, a svaki susret novo iskustvo, jer njegov put opisan u ovoj knjizi predstavlja udžbenik života, ne samo za košarkaše, već za sve one koje žele da postanu uspešni i koji imaju dovoljno hrabrosti da preuzumu ulogu lidera – rekla Pejićeva.

Pešićeva knjiga predstavljena u Nišu

Promocija je, baš kao i beogradska u januaru, bila izuzetno zanimljiva, sa puno poznatih ličnosti. Na promociji su govorili i Nebojaša Ilić, Žarko Zečević i Dejan Tomašević.

Poseta Klubu košarke u kolicma

Pre promocije Svetislav Pešić bio je gost na treningu članova Kluba košarke u kolicma „Nais“ u sportskoj sali OŠ „Ivo Andrić“. Pešić se upoznao sa članovima kluba, čuo o njihovim sportskim uspesima i poručio im da nastave da treniraju sa isto toliko upornosti, volje i snage kao do sada. Tom prilikom je Boban Ranđelović, u ime „Pi-press“-a, pokolnio svim igračima kluba knjigu „Moja igra, moj put“.

Knjigu Moja igra moj put možete poručiti na ovim linkovima:

Promocija knjige Moja igra moj put – gost Dejan Bodiroga
Promocija knjige Moja igra moj put – gost Vlade Divac
Promocija knjige Moja igra moj put – gost Marko Pešić
Promocija knjige Moja igra moj put – Svetislav Pešić
Intervju Svetislav Pešić – knjiga Moja igra moj put – izdavač Pi-press
Svetislav Pešić gost emisije Šarenica

Ostavite odgovor

Meni