Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

Autor:

Danijela Tobić dipl. ing hortikulture, Goran Žikić, Sonja Žikić

Pismo:

Latinica

Format:

220mm x 300mm

Obim:

480 str.

Povez:

Tvrd povez sa omotnicom

Napomena:

Konsultant: travar Nikola Rančić, Kunstdruk, Poklon – Priručnik za branje lekovitog bilja i pečuraka, Šiveno, Štampa u punom koloru

137,60 KM172,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Na stanju

Compare
Podeli preko:

ENCIKLOPEDIJA LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA

Ovo izdanje je sveobuhvatan vodič kroz raznovrstan svet lekovitih i začinskih biljaka i pečuraka. Namenjeno je svima onima koji žele da upoznaju lekovito bilje ili da prošire i potvrde svoja postojeća znanja. Onima koji se prvi put susreću sa ovom temom, knjiga će poslužiti kao osnovno polazište za dalja proučavanja i istraživanja, a iskusnim travarima i poznavaocima biljnog sveta i pečuraka poslužiće kao podsetnik ili dopuna postojećih znanja i podsticaj za sticanje novih iskustava.

U ovoj Enciklopediji prikazane su osnovne informacije o lekovitim i aromatičnim biljkama – njihov opis, hemijski sastav, mesta na kojima se mogu naći, koji se delovi biljke sakupljaju u lekovite svrhe, kako se suše i čuvaju, kakvo je njihovo delovanje i način upotrebe. Takođe se ukazuje i na ograničenja u upotrebi i neželjena dejstva koja se mogu javiti.

Osim samoniklog lekovitog bilja, obuhvaćene su i gajene biljne vrste koje se prevashodno koriste kao hrana, a prema botaničkim i nutritivnim kriterijumima svrstavaju se u voće, povrće i žitarice. Pored hranljive vrednosti, plodovi, ali i drugi delovi ovih biljaka imaju i značajna lekovita svojstva, zbog čega su neizostavni deo ove enciklopedije.

Knjiga sadrži i pregled najzastupljenijih pečuraka, sa osnovnim podacima i smernicama za njihovo raspoznavanje i razlikovanje jestivih, nejestivih i otrovnih.

Tako će ova knjiga poslužiti svima onima koji su pristalice zdrave ishrane i prirodnih načina lečenja putem bilja i biljnih preparata.

PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA – NA POKLON!

Format: 120mm x 170mm

Obim: 244 strane

Tvrdi povez, šiveno, ilustrovano,

štampa u punom koloru, na kunsdruk papiru

Uz Enciklopediju lekovitog bilja i pečuraka poklanjamo PRIRUČNIK ZA BRANJE LEKOVITOG BILJA I PEČURAKA – praktičan vodič u kome su prikazane najčešće sakupljane i najspecifičnije vrste lekovitih biljaka i pečuraka našeg podneblja i šireg regiona.

Sadrži najosnovnije podatke i uputstva za sakupljanje sa preglednim crtežima i fotografijama, što ga čini pomoćnim sredstvom za lakše snalaženje na terenu, a takozvani „džepni” format priručnika olakšava nošenje i korišćenje u prirodi.

Meni

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

Enciklopedija lekovitog bilja i pečuraka

137,60 KM172,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu