Geografski atlas sveta

Autor:

Grupa autora

Pismo:

Latinica

Format:

228mm x 298mm

Obim:

450 str.

Povez:

Tvrd

Napomena:

Kunstdruk, Šiveno, Štampa u punom koloru

153,60 KM192,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Nema na zalihama

Nema na zalihama

Compare
Podeli preko:

Geografski atlas sveta

Geografski atlas sveta sadrži obilje geografskih podataka više od 200 zemalja sveta, obogaćenih njihovim društveno-političkim, demografskim i ekonomskim karakteristikama i specifičnostima. Osnovne informacije o kontinentima i državama dopunjene su mnoštvom odgovarajućih ilustracija i fotografija. Ono što ovaj Atlas čini posebno vrednim je to što sadrži više od 150 geogradkih karata, kao fizičkih tako i geografskih, kao i razne tematske mape i grafički prikazi.

Savremeni Geografski atlas sveta pruža odgovor na potrebe savremenog društva za preciznim i jasnim informacijama o globalizovanom svetu koji se ubrzano spaja. Sačinjen je brižljivo i tačno, s ciljem da čitaocu omogući lakše razumevanje onoga što je priroda stvorila i društvo uobličilo, a što proučava fizička i društvena geografija.

Ovaj atlas je razumljiv za široku javnost, kako za studente i učenike, tako i za sve one koji žele da upoznaju svoju i druge zemlje i daleke predele.

Njegova upotreba je brza i laka, zahvaljujući uprošćenim i sistematizovanim rasporedom tema. Atlas je sastavljen od tekstova, geografskih mapa i bogato je ilustrovan kolornim fotografijama. Geografski atlas sveta pruža korisne i značajne informacije o kontinentima i ključne podatke o zemljama sveta. Tokom izrade Atlasa, autori su se u svim poglavljima pridržavali iste forme, kako u izgledu poglavlja, tako i u razradi teme. Time su čitanje priručnika, usvajanje različitih sadržaja i pronalaženje podataka koji čine atlasom umnogome olakšani.

Prilikom izrade atlasa poštovane su osnovne smernice savremene geografije izražene kroz tri dimenzije analize: kontinentalnu, regionalnu i nacionalnu. U okviru njih, nezaobilazne zajedničke odlike su položaj, fizičko-geografske odlike i opšti elementi reljefa. Ti podaci upotpunjeni su iscrpnom analizom ekonomskih resursa svake zemlje, jasnim društvenim i demografskim pokazateljima, pri čemu nije zanemarena važnost biofizičke sredine.

Meni

Geografski atlas sveta

Geografski atlas sveta

153,60 KM192,00 KM Sa PDV-om (-20%)