Mala Blue

Autor:

Džonatan Pol Vemsli

Pismo:

Latinica

Obim:

244 str.

Povez:

Mek

Format:

130mm x 205mm

12,20 KM15,20 KM Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Mala Blue – autor Džonatan Pol Vemsli

Godina je RW 817. ili 35 vek po starom kalendaru. Život na Zemlji odavno ne postoji. Zemljani su nastanjeni na brodu Mala Blue. Svi su oni odabrani, a time i jednaki na svojoj Misiji. Uz poštovanje jasnih zakona i preciznih pravila, život se odvija skladno i mirno, zahvaljujući Centralnom kompjuteru koji održava sve funkcije broda. Sve dok se, sticajem okolnosti, na brodu ne pojavi uljez i donese nekoliko knjiga, čime se prekrši pravilo – da na brodu nema knjiga. Jer, kao što ističe Centralni kompjuter, „U principu, glupo je čitati knjige. Čak i pod uslovom da u njima ima nečeg pametnog, vi, Zemljani, nećete biti u stanju da to shvatite!”

Upravo jedna od tih knjiga poremeti viševekovni mir i dovodi do pobune i građanskog rata na Maloj Blue. Harmonija je urušena, Misija ugrožena. Sudbina Male Blue i svih njenih žitelja dovedena je u pitanje.

Istovremeno, druga knjiga s kraja 20. veka privlači pažnju komandanta broda. Pisana je na nekom starom i nepoznatom jeziku i zove se isto kao njihov brod. I pored protivljenja Centralnog kompjutera, komandant broda počinje da je prevodi i dolazi do neverovatnog otkrića.

 

Meni

Mala Blue

Mala Blue

12,20 KM15,20 KM Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu