Muzika – Veliki stvaraoci i velika dela

Autor:

Grupa autora

Ilustracije i dizajn:

Andrej Jovanović

Pismo:

Latinica

Format:

230mm x 300mm

Obim:

412 str.

Povez:

Tvrd povez sa omotnicom

Napomena:

Šiveno, Štampa u punom koloru

137,60 KM172,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Muzika – Veliki stvaraoci i velika dela

Ovo izuzetno delo, kompletan i sveobuhvatan pregled sveta muzike, objedinjuje sva prethodna znanja iz ove oblasti. Knjiga istovremeno predstavlja istorijski pregled, rečnik, priručnik i muzički vodič.

Uz brojne fotografije, crteže i reprodukcije umetničkih slika koje ilustruju određena muzička ostvarenja, i uz mnoštvo notnih zapisa reprezentativnih kompozicija, ova knjiga nas vodi kroz više od 500 vrhunskih muzičkih dela, od opere do romanse.

Obuhvata istorijski pregled muzike i kompozitora kroz različite stvaralačke epohe i pravce, i objašnjava proces muzičkog stvaranja počev od najprostijih zvukova do velikih remek-dela. Takođe, sadrži i detaljna objašnjenja zvukova, glasova i muzičkih instrumenata.

Sadrži rečnik muzičke terminologije, sa stotinama odrednica o teoriji muzike, školama, muzičkim žanrovima i formama, kao i o kompozitorima i najznačajnijim izvođačima, čije je stvaralaštvo ostavilo dubok trag u istoriji muzike.

U ovoj knjizi ćete pronaći panoramski pregled razvoja muzike tokom različitih istorijskih perioda, s osvrtom na discipline sa kojima muzika ima dodirnih tačaka: filozofiju i religiju, vizuelnu umetnost, nauku i tehnologiju, književnost i istoriju.

Meni

Muzika - Veliki stvaraoci i velika dela

Muzika - Veliki stvaraoci i velika dela

137,60 KM172,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu