Put samozavisnosti

Autor:

Horhe Bukaj

Prevod:

Izabela Beljić

Pismo:

Latinica

Format:

130mm x 205mm

Obim:

158 str.

Povez:

Mek

14,40 KM18,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Na stanju

Na stanju

Compare
Podeli preko:

Put samozavisnosti

Kako god nazvali naš konačni cilj – sreća, spokoj, samospoznaja ili formula uspeha – Put samozavisnosti je polazište, prva staza ka ispunjenosti ljudskog bića. Na ovom putu Horhe Bukaj nam pomaže da shvatimo kakav smisao i značaj za svakog od nas ima činjenica da zavisimo ili ne zavisimo od drugih.

„Rešenje je u tome da preuzmem odgovornost“, kaže Bukaj, „da se sâm staram o sebi, da uzmem život u svoje ruke jednom za svagda“.

Biti sâm sebi dovoljan, ne zavisiti ni od koga, bilo bi savršeno, ali nije ostvarivo. Niko nije u stanju da opstaje bez drugih. Drugi su nam neminovno potrebni na mnogo različitih načina.

Ako je zavisnost štetna, nezavisnost nemoguća, međuzavisnost nezdrava, uzajamna zavisnost loše rešenje… Šta nam onda preostaje? Samozavisnost.

* * *

EDICIJA PUTOKAZI

Samozavisnost, ljubav, bol i sreća, četiri su glavne i neizbežne staze na putu ličnog ostvarenja, koje svako od nas mora proći sâm, birajući sopstveni način putovanja.

Potom nailazimo na dva nova izazova koja možemo prihvatiti ili odbaciti – postizanje mudrosti i otkrivanje duhovnosti.

S jasnoćom, duhovitošću i mudrošću, kojima je osvojio milione čitalaca širom sveta, Horhe Bukaj u ediciji Putokazi prenosi svoje iskustvo s ovog putovanja, daje smernice i iscrtava mape za sve one koji su krenuli tim putem.

* * *

Horhe Bukaj rođen je u Buenos Ajresu 1949. godine. Po zanimanju je psihijatar i geštalt psihoterapeut, psihodramaturg i pisac. Godine 2002. dobio je nagradu „Zlatna knjiga“ za milion prodatih primeraka knjiga „Put suza“ i „Put sreće“ u Argentini. Urednik je španskog časopisa „Mente sana“ („Zdrav duh“) koji se bavi temama iz oblasti psihologije, neuronauka i emocionalne inteligencije. Redovni je kolumnista u 9 latinoameričkih časopisa i saradnik na 5 radio-stanica. Mnoge njegove knjige prevedene su čak na 20 jezika i objavljene u više od 25 zemalja. Trenutno je posvećen svojim dvema velikim strastima: čitanju i pisanju.

Meni

Put samozavisnosti

Put samozavisnosti

14,40 KM18,00 KM Sa PDV-om (-20%)

Dodaj u korpu